Előfizetői tartalom

Rossz hír derült ki a koronavírus-vakcinákról, ami a kutatókat is nagyon meglepte

Portfolio
A Covid vakcinák, bár erős védettséget adnak a kórházba kerülés és a halálozás ellen, kevés védelmet nyújtanak a long Coviddal szemben- derül ki a Nature Medicine című folyóiratban szerdán közzétett kutatásból. A kutatók korábbi adatokból arra számítottak, hogy a vakcina a long Covid ellen is védettséget ad, de a friss kutatás ezt megcáfolta. Jó híreket is hozott a kutatás viszont: ha a kialakulásától nem is véd, a vakcina jelentős védettséget ad a long Covid súlyosabb, potenciálisan halálos következményeivel szemben.

Az eredmények kiábrándítóak a kutatók számára, akik egykor abban bíztak, hogy az oltás jelentősen csökkentheti a long Covid kockázatát. A tanulmány azonban megállapította, hogy az oltatlan egyénhez képest a teljesen beoltott egyénnél a long Covid kockázata csak mintegy 15 százalékkal csökkent. A vakcinák csodálatosan teszik azt, amire tervezték őket" - mondta Dr. Ziyad...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés