tank tank orosz
Globál

A legmagasabb szintről jött a figyelmeztetés, Putyin a háború eszkalációjára készül - Háborús híreink hétfőn

Portfolio
Továbbra is Szeverodonyeck térségére koncentrálódnak az ukrajnai háború harcai. Harkiv északi részén meglehetősen nehéz a helyzet, az orosz erők ismét megpróbálnak közeledni az északkeleti városhoz, de robbanásokat hallottak tegnap az ukrán fővárosból, Kijevből is. Érkeztek hírek arról is, hogy az oroszok ukrán olaj- és gáztározókat vettek célba Dnyipro és Harkiv térségében. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pedig úgy véli, hogy Oroszország a héten fokozni fogja támadásait, miközben az Európai Unió vezetői azt mérlegelik, hogy engedélyezzék-e Ukrajna csatlakozását a blokkhoz.

1. Ausztrália 14 darab, amerikai gyártmányú, M113-as páncélozott szállító harcjárművet küldött az ukrán fegyveres erőknek.
2. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök úgy véli, hogy Oroszország a héten fokozni fogja támadásait, miközben az Európai Unió vezetői azt mérlegelik, hogy engedélyezzék-e Ukrajna csatlakozását a blokkhoz.
3. Josep Borrell, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője szerint "valódi háborús bűncselekmény", hogy Moszkva több millió tonna ukrán gabona exportját blokkolja Ukrajnában.
4. Oroszország kijelentette, hogy válaszlépéseket ígér, amennyiben Litvánia nem engedélyezi az árutranzitot Kalinyingrádba.
5. Magyarország felajánlotta területét az ukrán gabonaexport lehetséges útvonalaként, mivel az orosz invázió miatt a Fekete-tengeren keresztül vezető szokásos útvonalak megszakadtak - közölte Szijjártó Péter az uniós külügyminiszterek találkozóján Luxemburgban.
6. Csapást mértek az ukrán fegyveres erők Csornomornaftohaz gázfúrótornyaira - közölte Szergej Akszjonov krími vezető hétfőn a Telegramon.
7. Joe Biden valószínűleg nem látogat el Ukrajnába.
8. Kemény üzenet érkezett a Kremltől: az elfogott amerikaiakat nem védi a genfi egyezmény.
9. A német kancellár elmondta, mitől fél Putyin.
10. Amerika segítségét kéri az orosz tankok miatt aggódó ukrán diplomata.
11. Térképen a háború: így áll Putyin inváziója.

Térképen a háború: így áll Putyin inváziója

Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma ma friss hírszerzési adatokat közölt az ukrajnai háborúról, emellett közzétette térképét az orosz-ukrán háború június 20-i állapotáról.    

Tovább a cikkhez

Afrika Oroszország túszává vált Zelenszkij szerint

Volodimir Zelenszkij az Afrikai Unió közgyűlésének elnöksége előtt elmondta, hogy világszerte 400 millió ember függ az ukrajnai agrártermékektől, Afrika pedig Oroszország "túszává vált".

Tovább a cikkhez

Amerika segítségét kéri az orosz tankok miatt aggódó ukrán diplomata

Olekszandr Scherba ukrán diplomata, Ukrajna korábbi ausztriai nagykövete a Twitteren osztott meg egy videót, amelyen állítása szerint újabb Ukrajnába érkező orosz tankok láthatók, és az Egyesült Államok segítségét kérte.

Tovább a cikkhez

Szijjártó Péter: a Roszatom építi a paksi erőművet, a hazai gáz ára "találgatás"

A kormány tudott arról, hogy a déli vezetéken egy hétre leáll a gázszállítás Magyarországra, de már abban is megállapodott, hogy a nyugati gázhelyzet miatt ezen a vezetéken fogják megkapni a Gazpromtól az Ausztria felől kieső részt - nyilatkozta az ATV-nek Szijjártó Péter külügyminiszter.

Tovább a cikkhez

A német kancellár elmondta, mitől fél Putyin

Vlagyimir Putyin orosz elnök fél, hogy a demokrácia Nyugatról átterjed a hazájára, ezért évek óta az Európai Unió és a NATO elpusztításán dolgozik, de törekvése kudarcra van ítélve - mondta Olaf Scholz német kancellár egy hétfőn ismertetett lapinterjúban.

Tovább a cikkhez

Kemény üzenet a Kremltől: az elfogott amerikaiakat nem védi a genfi egyezmény

A Kreml szerint az elfogott amerikaiakra nem vonatkozik a genfi egyezmény, mivel nem reguláris katonák voltak - közölte a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség a Sky News beszámolója szerint.

Tovább a cikkhez

Joe Biden valószínűleg nem látogat el Ukrajnába

Joe Biden valószínűleg nem látogat el Ukrajnába európai útja során, és elmondta, szerinte nagyon valószínű, hogy Ukrajna az Európai Unió tagja lesz - számolt be a brit Sky News.

Tovább a cikkhez

Vad kijelentéseket tett az ukrajnai háború kapcsán Trump egykori jelöltje

Douglas Macgregor amerikai veterán ezredes, a Pentagon korábbi tanácsadója szerint a nyugati sajtó hazudott az ukrajnai háborúról, és szép lassan megkezdték az előkészületeket Ukrajna katonai összeomlására. Véleménycikkében kifejtette álláspontját, miszerint az ukrán hadsereg összeomlása csak idő kérdése, Ukrajna pedig óriási területeket veszíthet el.

Tovább a cikkhez

Elkobozták egy orosz parlamenti képviselő németországi ingatlanvagyonát

Elkobozták az orosz parlament alsóháza, az Állami Duma egyik képviselőjének németországi ingatlanvagyonát az Oroszország elleni európai uniós szankciók megsértésének gyanúja miatt.

A müncheni ügyészség hétfői közleménye szerint a személyiségi jogok védelmét szabályozó német előírások miatt csak L. néven azonosított képviselőtől és K. néven azonosított feleségétől három ingatlant koboztak el Münchenben, azzal a bankszámlájukkal együtt, amelyre az ingatlanok bérlői eddig befizették a lakbért.    

Ez az első eset Németországban, amelyben az Oroszország Ukrajna elleni háborúja miatt elrendelt uniós büntetőintézkedésekkel összefüggésben nem csupán befagyasztottak vagyontárgyakat, hanem ténylegesen lefoglaltak ingatlanokat - emelte ki az ügyészség. Hozzátették: noha nem fordult még elő a németországi joggyakorlatban a szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) súlyos és szervezett bűncselekmények feltárásával foglalkozó szakértőivel folytatott eljáráshoz hasonló eset, az a meggyőződésük, hogy az ingatlanok elkobzása jogszerű. (MTI)

Orosz gázfúrótornyokat bombáztak szét az ukránok

Csapást mértek az ukrán fegyveres erők Csornomornaftohaz gázfúrótornyaira - közölte Szergej Akszjonov krími vezető hétfőn a Telegramon. Akszjovov szerint a fúrótornyokon a reggeli támadás idején 109 ember tartózkodott, közülük 21-et kimentettek. A tisztségviselő szerint a létesítményeket három csapás érte. További részleteket nem közölt.

Tovább a cikkhez

Szijjártó: Magyarország potenciális útvonal lehet az ukrán gabonaexport számára

Magyarország felajánlotta területét az ukrán gabonaexport lehetséges útvonalaként, mivel az orosz invázió miatt a Fekete-tengeren keresztül vezető szokásos útvonalak megszakadtak - közölte Szijjártó Péter az uniós külügyminiszterek találkozóján Luxemburgban.

Tovább a cikkhez

Oroszország megfenyegette Litvániát

Oroszország kijelentette, hogy válaszlépéseket ígér, amennyiben Litvánia nem engedélyezi az árutranzitot Kalinyingrádba – írja a Guardian.

Tovább a cikkhez

Nem használja többet repülőgépein a Z betűt egy fapados légitársaság

A japán fapados légitársaság, a Zipair úgy döntött, eltávolítja repülőgépeinek farokszárnyairól a „Z” felfestést, hogy ne tűnjön úgy, támogatja Oroszország ukrajnai invázióját – írja a CNN.

Tovább a cikkhez

Osztrák külügyminiszter: évek óta nem volt ilyen súlyos a nukleáris fenyegetettség

Az emberiség évek óta nem nézett szembe ilyen nagy mértékű nukleáris fenyegetéssel Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter szerint, aki az atomfegyverek humanitárius következményeiről szóló konferenciát megnyitva mondott beszédet hétfőn Bécsben.

Tovább a cikkhez

Krími olajfúró platformokra mérhetett csapást Ukrajna

Ukrajna olajfúró platformokra mért csapást az elcsatolt Krím félszigetnél - közölte hétfőn a régió vezetője.

Három ember megsérült, és további hét munkást keresnek - közölte Szergej Aszkjonov, a régió oroszbarát vezetője a Telegramon közzétett bejegyzésében. Az orosz fél állításait független források egyelőre nem erősítették meg. A Krím félsziget korábban Ukrajnához tartozott, de 2014-ben Oroszország megszállta és annektálta. (Sky)

Medvegyev: fagypontra jutott az orosz-amerikai viszony

Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese szerint az Egyesült Államok és Oroszország közötti kapcsolat az abszolút fagypontra jutott – írja a Guardian.

Tovább a cikkhez

Egy videó, ami mindent elárul az oroszok új taktikájáról

Néhány hete írtunk arról, hogy az orosz haderő taktikát váltott Ukrajna keleti részében: lényegében brutális tüzérségi tűzzel rombolnak le minden olyan települést, ahol ukrán fegyveres jelenlétet gyanítanak. Nemrég az orosz fegyveres erők fel is töltöttek egy drónfelvételt, ami jól mutatja az új orosz taktika pusztítását.

Tovább a cikkhez

Az EU szerint háborús bűncselekmény az ukrán gabona orosz blokádja

Josep Borrell, az EU kül- és biztonságpolitikai főtanácsadója szerint "valódi háborús bűncselekmény", hogy Moszkva több millió tonna ukrán gabona exportját blokkolja Ukrajnában – írja a Sky.

Tovább a cikkhez

Zelenszkij: Putyin a háború eszkalációjára készül

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök úgy véli, hogy Oroszország a héten fokozni fogja támadásait, miközben az Európai Unió vezetői azt mérlegelik, hogy engedélyezzék-e Ukrajna csatlakozását a blokkhoz – írja a Sky.

Tovább a cikkhez

Már úton is van a következő fegyvercsomag: amerikai páncélosokat kap Ukrajna

Ausztrália 14 darab, amerikai gyártmányú, M113-as páncélozott szállító harcjárművet küldött az ukrán fegyveres erőknek.

Tovább a cikkhez

Hírszerzési jelentés: valójában egy oka van az orosz légierő gyengélkedésének

A brit hírszerzés ma is publikálta napi jelentését. Elsősorban arról írnak, hogy úgy látják, az orosz légierő gyengélkedik és részben ezért limitált sikereket érnek csak el az oroszok Ukrajnában. A brit hírszerzés elsősorban ennek okait firtatja a mai publikációban.

Tovább a cikkhez

Egy moszkvai börtönbe szállíthatták az Azov több parancsnokát is

A moszkvai Lefortovo kerület előzetes letartóztatási központjába szállították át az ukrán nacionalista Azov zászlóalj több parancsnokát - jelentette vasárnap a TASZSZ hírügynökség a bűnüldöző szervektől származó információra hivatkozva.

Tovább a cikkhez

Az oroszok elszállítják a gabonát a megszállt Luhanszk megyéből

A Donyec-medencében lévő Luhanszk megye magtáraiból 15 ezer tonna napraforgót és 10 ezer tonna gabonát vittek ki az orosz megszállók - közölte vasárnap Szerhij Hajdaj, a régió kormányzója a Facebookon.

Tovább a cikkhez

Brit vezérkari főnök: fel kell készíteni a hadsereget arra, hogy újra Európában harcoljon

Nagy-Britanniának olyan hadsereggel kell rendelkeznie, amely képes harcolni Európában és legyőzni Oroszországot - mondta a hadsereg új vezetője.

Tovább a cikkhez

Brutális harcok Ukrajnában, bejelentésre készül a NATO - Legfontosabb háborús híreink vasárnap

Továbbra is Szeverodonyeck térségére koncentrálódnak az ukrajnai háború harcai. A morállal mindkét oldalon gond van, tömeges a dezertálás és a parancsmegtagadás. A veszteségek is nagyon súlyosak orosz és ukrán oldalon egyaránt. A NATO hamarosan hivatalosan is bejelenti, hogy Oroszország fenyegetést jelent a katonai szövetségre nézve. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

Tovább a cikkhez
covid
számla befizetés
repülő nyaralás léiközlekedés beach
olaj
arany

Holdblog Pénzzúzás

Pénznyomtató jegybankok, infláció, kétségbeesett jegybankok… ez az elmúlt 12 év ciklusa (is) eddig. Viszont...

2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Hogyan csináld a gyakorlatban?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
emmanuel macron