Előfizetői tartalom

Egy csaló Kijev polgármesterének adta ki magát, több európai főváros, így Budapest vezetője is beszélt vele

Portfolio
Három európai főváros, Berlin, Bécs és Madrid polgármestere is videóbeszélgetést folytatott Vitalij Klicsko kijevi polgármesterrel, és csak később derült ki, hogy nem is Klicsko volt a vonal végén, hanem egy csaló – írja a német Bild napilap. Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere szombat este Facebook-oldalán jelezte, ő is beszélt az ál-Klicskóval.

A Bild birtokába került a madridi városvezetés és az ál-Klicsko közötti e-mail-levelezés, amelyből kiderül, hogy a csaló „mayor.kyiv@ukr.net” e-mail-címmel jelentkezett be, miközben a hivatalos ukrán kormányzati címek „gov.ua” végződéssel rendelkeznek. A madridi polgármesteri hivatalban senki nem ellenőrizte, hogy hivatalos e-mail-címről van-e szó. Az ál-Klicsko...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés