Előfizetői tartalom

Zsúfolt bevásárlóközpontot ért orosz rakétatámadás Ukrajnában – Háborús híreink hétfőn

Portfolio
Vlagyimir Putyin orosz elnök először hagyja el Oroszországot az invázió kezdete óta: ezen a héten Tádzsikisztánba és Türkmenisztánba látogat. Kijevet ismét támadták az oroszok, több rakéta is lakóházakba csapódott. Továbbra is Luhanszk a háború epicentruma: Szeverodonyeck városát szombaton teljesen bevették az oroszok, a következő célpont Liszicsanszk. Ha ezt a települést is elfoglalják, azzal Luhanszk megye egésze orosz kézre kerül.   Az elmúlt órák eseményei:   1. Putyin először hagyja el Oroszországot, mióta kitört a háború. 2. Orosz rakétatámadás ért egy zsúfolt bevásárlóközpontot a közép-ukrajnai Kremencsuk városában, több mint ezren tartózkodhattak az épületben. 3. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a G7-országok vezetői előtt azt mondta, szeretné, ha még a tél előtt véget érne a háború. 4. Genagyij Zsidko, az ideológiai kontrollért felelős eddigi parancsnok vehette át az ukrajnai invázió irányítását. 5. A NATO jóval 300 ezer főre emeli a legmagasabb szintű készültségben tartott katonai erőinek létszámát, hogy kezelni tudja az Oroszország által jelentett biztonsági kihívásokat – jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár. 6. Putyin elfogadta a meghívást a G20-csúcsra. 7. Keményen reagált a kremencsuki rakétatámadásra a brit kormányfő.  8. Bombafenyegetéseket jelentettek Ausztriában - Az ukrajnai háború is megjelent az üzenetekben. 9. Más országokból átirányított orosz kémek veszélyére figyelmeztetnek a svájci hírszerzők. 10. Ezt gondolják a londoni elemzők az orosz törlesztési csődeseményről. 11. Megszólalt Kissinger, a kialakuló "új Európáról" beszélt. 12. A világ vezetői sorra ítélik el a kremencsuki rakétacsapást.

2022. június 27. 22:59 Megosztás Látványos térkép: így áll Putyin háborúja Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma ma friss hírszerzési adatokat közölt az ukrajnai háborúról, emellett közzétette térképét az orosz-ukrán háború június...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés