Azovsztal
Globál

Oroszország csatát nyert, de mégis mire megy vele?

Portfolio
Sok mindent kommunikáltak már, ezért nem lehetünk biztosak abban, hogy mik pontosan Oroszország hadicéljai, de ha elfogadjuk a legutóbb hangoztatott célkitűzéseket, akkor azokhoz közelebb kerülhettek Szeverodonyeck elfoglalásával – egyebek mellett erről beszélt Huszák Dániel, lapunk Globál rovatának elemzője a Portfolio Checklist hétfői adásában.

"A jó kérdés az, hogy mik pontosan Oroszország hadicéljai" – nyilatkozta Huszák Dániel, lapunk Globál rovatának elemzője a Portfolio Checklist hétfői adásában, arra a kérdésre válaszolva, hogy

Szeverodonyeck elestével milyen mértékben kerültek közelebb az oroszok hadicéljaik eléréséhez.

Hozzátette: amennyiben elfogadjuk, hogy a cél az oroszok által Luganszki Népköztársaságnak és Donyecki Népköztársaságnak nevezett területek felszabadítása (szintén orosz narratíva szerint megfogalmazva), akkor azt már ki lehet mondani, hogy ezekhez a célokhoz közel áll Oroszország.

Az orosz hadisikerekkel kapcsolatban elmondta: bár a nyugati fegyverek ömlenek Ukrajnába a konfliktus kezdete óta,

a komplex harcászati rendszerek nem feltétlenül állnak rendelkezésre olyan mennyiségben, mely sorsfordító tudna lenni a hadszíntéren, így ez a probléma állhat amögött, hogy az ukránok nem tudják megállítani az orosz előrenyomulást a két már említett régióban.

Az interjú, melyben arról is szó volt, hogy milyen problémákkal nézhet szembe hosszú távon Oroszország háborús gépezete, már meghallgatható a Portfolio Checklist hétfői adásában 12:29-től a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: 

Mi az a Portfolio Checklist?

A Portfolio Checklist lapunk napi podcastje, melyben a Portfolio elemzői és más szakértők segítségével dolgozzuk fel a nap meghatározó gazdasági és pénzügyi híreit. A sorozat követhető a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a nagyobb podcast platformokon, és itt, a Portfolio-n is.

Címlapkép forrása: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij/Orosz katonák a mariupoli Azovsztal acélipari üzem területén 2022. június 13-án. Az Azovi-tenger partján fekvő kikötőváros a kizárólag Oroszország által elismert "Donyecki Népköztársaság" ellenőrzése alatt áll, miután az orosz erők hosszú ostrom árán elfoglalták. A kép az üzem területén, az orosz védelmi minisztérium által újságíróknak szervezett túrán készült.

auto-benzinkut-uzemanyag-kanna-no
orosz ukrán háború konfliktus katona fegyver tank harckocsi t-80 stock
tigrisszúnyog
Kémény
rishi-sunak-liz-truss-vita
Kinél vannak a lakossági állampapírok?  - Reagált az ÁKK

Holdblog A pénz valódi értéke

(Archívumunkból 2019)   Értékalapú befektetőként törekednünk kell arra, hogy olcsó eszközöket tartsunk a portfóliónkban....

Holdblog Sörhatalmak klubja

Volt már amerikai steaktérkép és európai strandverseny, most mutatjuk, sörgyártásban mely nemzetek a legnagyobb szereplők!...

2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Model Validation Quantitative Analyst

Model Validation Quantitative Analyst

Tőkeszámítási szakértő IT területre

Tőkeszámítási szakértő IT területre

Tőkeszámítási szakértő

Tőkeszámítási szakértő
Díjmentes online előadás
Hogyan működik a tőzsde, mik az alapok, hogy válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Díjmentes online előadás
Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni?
Zaporizzsja ágyú