Előfizetői tartalom

Közeleg a fordulópont: végre megoldódik az ukrajnai háború egyik legnagyobb problémája?

Ukrajna gabonaexportja szempontjából az ország fekete-tengeri kikötői elengedhetetlen fontosságúak, mivel sokkal olcsóbban és nagyobb volumenben lehet így a gabonát a célországokba eljuttatni. Az azovi-tengeri kikötők és Herszon elestével kettő jelentős kikötő maradt ukrán kézen, amely elvileg alkalmas lenne gabonaexportra: Mikolajiv és Odessza. Azonban ezek a kikötők eddig olyan nyomás alatt voltak, hogy nem lehetett a megnyitásukon még csak gondolkozni sem. Az elmúlt napok eseményei talán változást tudtak hozni ebbe a helyzetbe.

A kezdeti veszély és az ukrán reakciók A háború eleje óta – elég csak a Aleksandr Lukasenka fehérorosz elnök mögött megjelent híres térképre emlékezni – folyamatosan a levegőben lógott nemcsak egy szárazföldi orosz előretörés a moldáv határ irányába, hanem egy potenciális tenger felőli támadás is ODESSZA ELLEN PARTRASZÁLLÁSSAL, EZÁLTAL TELJESEN ELVÁGVA UKRAJNÁT...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés