Előfizetői tartalom

Vadi új egyenruhákat villantottak a tálib rendőrök

Portfolio
A tálibok egyik első dolga volt a hatalomátvétel után, hogy feloszlatták az Amerika-lojális Afgán Nemzeti Rendőrséget, helyettük a rendvédelmi feladatokat fegyveres tálib milíciák, illetve az iszlamista haderő vette át. A tálib vezetés most újra alapította a rendőrséget, és új egyenruhákat is kaptak a rendvédelmi dolgozók.

A tálib hatalomátvétel igazából nem sokat változtatott az afgán haderő egyenruhaviselési szabályzatain, illetve az egyenruhák, gyakorlók mintázatán – a katonák szinte egy az egyben vitték tovább az Egyesült Államok által korábban leszállított egyenruhákat, csak az országjelzőket cserélték ki a tálibok fehér zászlajára. A rendőrség feladatát, vagyis a városi területek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés