Előfizetői tartalom

Több HIMARS-rendszer kilövését is bejelentették az oroszok, de a bizonyítékokkal továbbra is hadilábon állnak

Portfolio
Az orosz-ukrán háború egyik kedvelt témája lett az elmúlt hetekben az amerikai M142 HIMARS rakétarendszer, illetve ukrán oldalon ezek teljesítménye, orosz oldalon pedig az irántuk folytatott vadászat. A hétvégén egészen pontosan három eltérő alkalommal jelentették hivatalos vagy félhivatalos forrásokon keresztül amerikai HIMARS-ek kilövését az oroszok, kettő ebből szinte egészen biztosan kamu, egy pedig legnagyobb jóindulattal is közelinek nevezhető, de biztos találatnak nem igazán.

Az első „bizonyíték” egy HIMARS kilövéséről a múlt hét vége felé kezdett el keringeni orosz, oroszpárti közösségi oldalakon. A képen egy szakadár harcos szelfizik egy „kilőtt HIMARS-szel,” Szeverodonyeck környékén. Day 140.After disabling some Ukrainian artillery such as M-777 and HIMARS, LPR militia and Russian troops began to penetrate Siversk. #Kyiv— AW. (Wikanadi)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés