Előfizetői tartalom

Meghökkentő térkép: Tajvan fél Kínát szét tudná bombázni, ha nagyon akarná

Portfolio
A Kína-Tajvan konfliktus kapcsán kevésbé ismert tény, hogy ahogy a Kínai Népköztársaság, úgy a „renegát tartomány” is rendelkezik nagy hatótávolságú föld-föld rakétarendszerekkel, melyekkel nemhogy a Tajvani-szoros túloldalán lévő célpontokat, de akár távolabb lévő nagyvárosokat is célba tudnak venni. Most egy érdekes térkép került fel a netre, melyen Tajvan nagy hatótávolságú rakétarendszereinek hatósugara látható.

Érdekes térképet tett közzé nemrég az Indo-Pacific News Twitter-oldal, melyen több adatforrás alapján Tajvan jelenleg használt és rendszeresítés alatt álló nagy hatótávolságú rakétarendszereinek hatósugarát elemzik. A térképen jól látszik az, hogy a de facto önálló országként működő Tajvan rendelkezik vagy rendelkezni fog olyan rakétarendszerekkel is, melynek hatósugarán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés