Előfizetői tartalom

Rejtélyes robbanások rázták meg Putyin féltve őrzött területét – Titkos csodafegyverhez jutottak az ukránok?

Portfolio
Kedden újabb robbanások rázták meg az orosz haderő által 2014 óta megszállva tartott Krímet, ezúttal egy MLRS-lőszerraktár robbant fel. Alig egy hete egy igencsak hasonló incidens történt, mely során egy katonai repülőtér vált szinte teljesen használhatatlanná. Mind Moszkva, mind pedig Kijev maszatol az ügy kapcsán: Ukrajna nem ismeri el, hogy ők lövik a Krímet, az oroszok pedig próbálják alájátszani a vélt támadások fontosságát. E tényezők miatt több támadás ellenére is mindössze spekulálni lehet arról, hogy mi okozza a robbanásokat a térségben – több lehetséges magyarázat is van.

1. Baleset Augusztus 9-én több hatalmas robbanás rázta meg a krími Novofedorivka térségében működő Szaki légibázist, az orosz védelmi minisztérium röviddel az incidens után azt nyilatkozta: baleset történt, egy lőszerraktár robbant fel és egy áldozata van az incidensnek. Több orosz forrás is azt állította ekkor, hogy mindössze annyi történt, hogy egy orosz katona rossz...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái