Előfizetői tartalom

1200 éve nem látott katasztrófa közeleg - Veszélyben az egész világgazdaság

Portfolio
A globális felmelegedés hatásaként az idén nyáron fokozottan jelentkező hőséghullámok, szárazság és aszály súlyos következményekkel bír a világgazdaság teljesítményére is. A fejlett világ legfontosabb iparágainak komoly kihívásokat jelent a - sokszor soha nem látott mértékű - hőség és a következményei - számol be róla a Wall Street Journal.

A súlyos aszályok az északi féltekén - amelyek a kaliforniai farmoktól az európai és kínai vízi utakig terjednek - további torlódásokat okoznak az ellátási láncokban, és felhajtják az élelmiszer- és energiaárakat, növelve a nyomást az amúgy is feszült globális kereskedelmi rendszeren. A kínai Nemzeti Klíma Központ szerint Kína egyes részein a leghosszabb tartós hőhullámot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés