sanna-marin-finnorszag-sajtotajekoztato
Globál

Újabb megosztó felvétel szivárgott ki Sanna Marinról - Negatív lett a finn miniszterelnök drogtesztje

Portfolio
Negatív lett Sanna Marin finn miniszterelnök drogtesztje - közölte a kormány, miután egy nemrégiben tartott partin táncolni, énekelni és inni látták, az esetről pedig videófelvételek is kiszivárogtak. A mai nap folyamán újabb felvétel került nyilvánosságra a baloldali politikus szórakozásáról. Bár a videókban nincsen semmi különös, sokan mégis provokatívnak tartják a szociáldemokrata vezető viselkedését.

Ahogyan arról beszámoltunk, több kiszivárgott videófelvétel készült arról, amint Sanna Marin szociáldemokrata finn miniszterelnök barátaival, köztük egy finn popsztárral bulizik.

Ma újabb kiszivárgott felvétel látott napvilágot, amelyen az látható, ahogyan a 36 éves politikusnő a 33 éves Sabina Särkkä finn influenszerrel táncol. A videók ismét felkorbácsolták a Sanna Marin stílusáról szóló vitákat - írta a Daily Mail.

Bár a videókban nincsen semmi különös, sokan mégis provokatívnak tartják a szociáldemokrata vezető viselkedését.

A videók nyilvánosságra kerülését követően Marint több konzervatív politikus is bírálta, az egyik ellenzéki pártvezető azt követelte, hogy menjen el drogtesztre. Egy múlt heti sajtótájékoztatón az újságírók megkérdőjelezték, hogy a miniszterelnök képes lett volna-e szükség esetén hirtelen kormánydöntéseket hozni. A finn miniszterelnök megvédte magát, mondván, hogy a cselekvőképessége "nagyon jó", és azt mondta, hogy soha nem használt drogot, még tinédzserként sem.

A 36 éves Marin pénteken jelentette be , hogy az aggályok eloszlatása érdekében drogtesztet végeztet. A fiatal politikus azt állítja, hogy soha nem fogyasztott kábítószert, és tagadja, hogy bármi illegálisat tett volna a partin, csak alkoholt ivott. Marin korábban megjegyezte, hogy miniszterelnöki pozíciója ellenére ő is egy hétköznapi ember, aki szokott szórakozni.

A kormány finn nyelvű közleménye szerint a vizsgálat során "nem találtak kábítószert".

Hozzátették, hogy a miniszterelnök maga fizette a vizsgálat költségeit.

Iida Vallin különleges tanácsadó, akit az AFP hírügynökség idézett, azt mondta, hogy Marin vizeletmintáját kokainra, amfetaminra, kannabiszra és opioidokra tesztelték.

Az eset óta egyébként nők és férfiak a finn miniszterelnökkel szolidaritást vállalva posztolnak bulizós fotókat, videókat.

Címlapkép: Sanna Marin finn miniszterelnök nyilatkozik egy helsinki sajtóértekezleten 2022. augusztus 19-én. A 2019-ben a finn történelem legfiatalabb kormányfőjének választott Marin közölte: kábítószertesztet végeztetett el „saját jogi védelmének érdekében”, miután az internetes közösségi médiában megjelent egy rövid videofelvétel, amelyen ő felszabadultan táncol és énekel egy magánösszejövetelen. Fotó: MTI Fotó/Kimmo Brandt

giorgia meloni olaszország
tőzsde
Putyin: Elavulttá vált a liberális eszme
putyin shutter
porsche taycan
orosz ukrán háború ukrajna katona fegyver donbasz konfliktus stock donyec donyeck

RSM Blog Adó extrákkal

Bár a kormányzati törekvések korábban az adminisztráció egyszerűsítése felé mutattak, a külső és belső gazdasági...

2022. október 6.
Banking Technology 2022
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 28.
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
2022. október 19.
Budapest Economic Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Díjmentes online előadás
Hogyan csináld a gyakorlatban?
giorgia meloni olaszország