Előfizetői tartalom

Miért festenek az ukránok hirtelen fehér kereszteket mindenhova? Itt van a válasz

Portfolio
Az orosz járművekre festett Z, V és O jelképek az ukrajnai háború egyik legismertebb jelképévé váltak az invázió kezdete óta, most úgy tűnik, erre a mintára az ukrán harcjárművekre is felkerült egy korábban csak ritkán használt jelkép, a fehér kereszt. Egyre inkább úgy tűnik, ez a szimbólum széles körben is az oroszokkal szembeni ellenállás jelképe lesz.

A Harkiv térségében indult ukrán ellentámadás során megfigyelhető volt, hogy az offenzívában résztvevő járműveket fehér keresztekkel festették tele az ukrán katonák. Vagyis így: Forrás: Mil.gov.ua, CC BY 4.0 via Wikimedia Commons A festésnek vélhetően egyetlen célja van: az, hogy az ukrán harcjárművek megkülönböztethetők legyenek az orosz harcjárművektől. Ezért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés