Előfizetői tartalom

Hogy áll most az ukrán ellentámadás? Itt vannak a legfrissebb térképek

Portfolio
Mióta visszafoglalták az ukránok Izjumot, aránylag lelassult az északkeleti ellentámadás dinamikája, komplett megtorpanásról azonban nem beszélhetünk. Nagyon úgy néz ki, hogy áttörték az ukránok az Oszkol-folyó térségében felállított orosz védvonalak legalább egy részét, és elkezdték az orosz utánpótlási útvonalak támadását. Délről vegyes hírek érkeznek: ukrán források alapján 30 kilométerre vannak az ukrán fegyveres erők Herszon várostól, orosz források szerint viszont nem tudtak eddig érdemi és tartós előretörést elérni az offenzívában résztvevők.

Miután egy meglepetés-támadással visszafoglalták az ukránok Balakliját Harkiv megyében, látványosan lendületbe került az offenzíva a térségben: pár napon belül ukrán kézre került a stratégiai fontosságú Kupjanszk nagy része és Izjum is. Kapcsolódó cikkünk 2022. 09. 19. Bejött Zelenszkij merész terve: ismét ömlenek a fegyverek Ukrajnába 2022. 09. 14. Az egész...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés