tank
Globál

Durva tankcsata volt Herszonban, súlyosak a veszteségek, szivárognak a videók

Portfolio
Több komoly összecsapás volt az elmúlt napok során az orosz és ukrán fegyveres erők közt Herszon és Mikolaiv térségében, Ukrajna déli részében. Egyebek mellett egy ritkaságnak számító, harckocsikkal vívott ütközetről is kerültek fel felvételek.

Még mindig tart az ukrán ellentámadás Herszon megyében, a harcokról igencsak vegyes hírek érkeznek. Ukrán források szerint lassan, de biztosan halad előre az ukrán haderő, orosz források szerint betonstabil a védelem és folyamatosan számolják fel az ukrán alakulatokat a térségben. Ami a kiszivárgott felvételek alapján biztosra vehető az, hogy a harcok elég súlyosak, így az ukrán és orosz erők veszteségei is.

A térségben sikerült nemrég rögzíteni egy ukrajnai háborúban ritkaságszámba menő tankcsatát is, ahol ukrán T-72-esek és BMP-k csaptak össze orosz T-72-esekkel (más források szerint T-90-esekkel). Az ütközetet látszólag az ukránok nyerték, akik tüzérséggel és drónokkal támogatták saját páncélosaikat, az oroszok visszavonultak.

Pravdinye térségében viszont úgy tűnik, az ukránok kaptak ki. Itt egy ukrán 28-as számú gépesített gyalogsági dandár találta magát szemben az orosz deszantosokkal, az ukránok elvesztettek legalább egy MT-LB-t, két BMP-2-est, egy BTR-3-ast és egy Novator MRAP-et is. Azt nem tudni, hogy az oroszok milyen veszteségeket szenvedtek.

Ezeket a képsorokat szintén Herszon térségében rögzítették: több megsemmisült ukrán harcjármű, köztük egy T-80-as és egy oroszoktól zsákmányolt T-72B3 látható rajta. Azt nem tudni, a támadásban résztvevő ukrán harcjárművek mikor semmisültek meg, de fotók alapján a csata nyoma frissnek tűnik. A felvételeket valószínűleg egy orosz drón készítette.

A térségben még aktív az ukrán különleges képesség, itt egy amerikai Humvee-val támadnak, vélhetően valamilyen orosz gyalogsági alakulatot. A herszoni offenzíva eleje óta több hasonló felvételt látni a térségből: az ukrán különlegesek nagy számban támaszkodnak külföldi 4x4-esek mobilitására, páncélvédettségére "hit-and-run" támadások kivitelezéséhez.

A címlapkép Harkivben, nem Herszonban készült, csupán illusztrációs célt szolgál. Forrás: Getty Images

giorgia meloni olaszország
tőzsde
Putyin: Elavulttá vált a liberális eszme
putyin shutter
porsche taycan
orosz ukrán háború ukrajna katona fegyver donbasz konfliktus stock donyec donyeck

RSM Blog Adó extrákkal

Bár a kormányzati törekvések korábban az adminisztráció egyszerűsítése felé mutattak, a külső és belső gazdasági...

Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Díjmentes online előadás
Hogyan csináld a gyakorlatban?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2022. október 6.
Banking Technology 2022
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 28.
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
2022. október 19.
Budapest Economic Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
giorgia meloni olaszország