Előfizetői tartalom

Ferenc pápa: lángokban áll a Föld, cselekednünk kell

MTI
Ferenc pápa azt kérte a fiataloktól az olaszországi Assisiben, hogy mentsék meg a bolygót. A katolikus egyházfő szerint nem várhatunk a következő nemzetközi csúcstalálkozóra, mert az már megkésett lehet. A Föld már most lángokban áll, ezért már most cselekednünk kell minden szinten - jelentette ki a pápa a The Economy of Francesco (Ferenc gazdasága) elnevezésű, háromnapos találkozón.

A pápa a történelmi városban - névadó szentjének szülőföldjén - tett rövid látogatásán a világ száz országából oda érkező ezer fiatal, köztük közgazdászok előtt beszélt szombaton. Az egyházfő a találkozó résztvevőivel együtt aláírta "a béke gazdaságának" megteremtéséről szóló megállapodást is. A mi nemzedékünk gazdag örökséget hagyott rátok, de...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés