Előfizetői tartalom

Több fronton is összeomlottak az orosz védvonalak, országszerte törnek előre az ukrán csapatok

Portfolio
A hétvégén visszafoglalták az ukrán fegyveres erők a stratégiai fontosságú Liman várost, melyet az orosz haderő elsődleges észak-donyeci hídfőállásként használt azóta, hogy Izjum ismét ukrán kézre került. Az áttörés után keleti és északkeleti irányba is elindultak az ukrán fegyveres erők, ráadásul az Oszkol folyótól keletre is jelentős offenzíva indult. Ami még érdekes, hogy nagyon úgy tűnik, egy hónap után délen, Herszon térségében is áttörtek az ukránok az orosz védvonalakon, északi irányból. Mindez nem túl jó hír az orosz vezetésnek, amely a múlt héten annektálta azokat a megyéket, melyek területéből napról napra kevesebbet ellenőriznek az orosz fegyveres erők.

A múlt hét vége felé az ukrán fegyveres erők szinte teljesen bekerítették Liman várost, mindössze egyetlen elvonulási útvonal maradt az orosz csapatoknak, kelet felé. Az orosz védelmi minisztérium bejelentette, hogy nem adják fel a várost, hanem jelentős mennyiségű erősítést csoportosítanak a terület védelmére. Egy nappal a nyilatkozat után Limanban teljesen összeomlottak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés