Előfizetői tartalom

Alakul a törés Putyin belső körében: lecsapott a szpecnaz a Wagner-csoport kulcsemberére

Portfolio
A napokban őrizetbe vette az orosz Roszgvargyija SzOBR különleges műveleti egysége Alekszej Szlobenjukot, Jevgenyij Prigozsin orosz oligarcha kommunikációs tanácsadóját. Szlobenjuk üzemeltette a Wagner-csoport nevű zsoldosbrigádhoz köthető, nem hivatalos Telegram-csatornák jelentős részét, ahol az elmúlt hetekben egyre hevesebb kritikákat fogalmazott meg az orosz védelmi minisztériummal szemben.

Egyre inkább úgy tűnik, komoly ellentét kezd el kibontakozni a Wagner-csoport nevű orosz zsoldosbrigád és az orosz védelmi minisztérium közt. Az ellentét elsődleges oka, hogy miközben a Wagner-csoport limitált, de nagyjából folyamatos műveleti sikereket ér el az ukrajnai fronton, az orosz reguláris erők folyamatosan vonulnak vissza. Az ellentét abban is manifesztálódott, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés