Előfizetői tartalom

Újraindulhat az ukrajnai háború miatt egy lesajnált fegyver gyártása, amely ukrán kezekben igazán pusztítóvá vált

Portfolio
Az M777-es vontatott tarackok olyan sikeresnek bizonyultak az ukrán hadsereg kezében, hogy Wall Street Journal beszámolója szerint tárgyalásokat folytat a brit BAE Systems védelmi ipari vállalat és az Egyesült Államok a gyártásuknak újraindításáról. A kialakult helyzet rámutat arra is, hogy az ukrajnai háború hogyan alakíthatja majd át a globális fegyveripart a közeljövőben.

Mivel az ukrajnai harctéren kiemelkedő teljesítményt mutattak az M777-es vontatott tarackok, több ország is érdeklődést kezdett mutatni a megvásárlásuk iránt. A BAE Systems, amely a világ egyik legnagyobb fegyvergyártó vállalata, épp most tervezte a fegyverek gyártásának leállítását. A kereslet megugrása miatt azonban fontolóra veszik az M777-es vontatott tarackok gyártásának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés