Előfizetői tartalom

Súlyos tüntetések bénították meg a Közel-Kelet renegátállamát - Előkerültek a fegyverek is, folyamatosan jönnek a videók az eseményekről

Portfolio
|
MTI
Könnygázt vetettek be és tüzet nyitottak az iráni biztonsági erők szerdán a Kurdisztán tartománybeli Szakkezben a Mahsza Amini sírjánál összegyűlt tüntetőkre - közölte a Hengav emberi jogi szervezet. A mai nap az Mahsza Amini halála utáni negyvennapos gyászidőszak járt le, melynek következtében országszerte új lendületet kaptak a tüntetések Iránban.

Szerdán több ezer ember gyűlt össze Mahsza Amini sírjánál az Iránban hagyományos negyvennapos gyászidőszak vége alkalmából. A 22 éves Mahsza Amini szeptember közepén halt meg, miután őrizetbe vették, mert állítólag nem tartotta be az ország szigorú törvényei szerinti iszlám öltözködési szabályokat.

Az iráni biztonsági erők jelentős mennyiségű rohamrendőrt vezényeltek a mai napra Szakkez városába és a temetőjébe is, miközben Irán Kurdisztán régiójának szinte minden részéről érkeztek résztvevők a megemlékezésre.

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái