Előfizetői tartalom

Vad elmélettel állt elő a lengyelországi rakétabecsapódás kapcsán egy orosz diplomata

Portfolio
Oroszország állandó ENSZ-képviseletének nagykövet-helyettese, Dmitrij Poljanszkij úgy véli, a lengyelországi rakétabecsapódás célja az volt, hogy közvetlen összecsapást provokáljanak ki Oroszország és a NATO között, amely szerinte "a kijevi rezsim álma". Poljanszkij emellett az orosz állami propagandamédia egyik geopolitikai elemzőjének tweetjét is megosztotta, aki arról írt, hogy az incidens "az ürügy, amit a Nyugat keresett, hogy elindítsa a 3. világháborút Oroszország ellen". Ehhez képest az eddigi fejlemények pont az ellenkezőjét mutatják, a Nyugat, élén az Egyesült Államokkal, nagyon is higgadtan kezelte a történteket.

Mit tudunk a lengyel területre csapódó rakétáról? Tegnap rakéta találta el az ukrán határhoz közeli lengyel falut, Przewodóvot, két ember életét vesztette. Az eset régóta nem látott feszültséget eredményezett a nemzetközi helyzetben, hiszen ha orosz rakétáról lett volna szó, azzal Oroszország – ha csak szándékolatlanul is – de NATO-területet támadott volna. Magyar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés