Előfizetői tartalom

Lövések és robbanások Európa puskaporos hordójában

MTI
Néhány száz koszovói szerb tüntetett kedden az észak-koszovói Zubin Potokban azért, mert a helyi választási bizottság tagjai rendőri kísérettel törtek be a helyi önkormányzat épületébe. A koszovói rendőrség szerint teljesen jogos lépésről volt szó, az önkormányzati választásokat előkészítő választási bizottság tagjai kértek rendőri kíséretet. A koszovói rendőrség tájékoztatása szerint lövések és robbanások hallatszottak. Ahogyan arról beszámoltunk, nemrég annyira elmérgesedett a viszony Szerbia és Koszovó között, hogy november elsején Milos Vucsevics szerb védelmi miniszter állatása szerint készenlétbe helyezték a hadsereget.

A koszovói rendőrség tájékoztatása szerint lövések és robbanások hallatszottak kedden, amikor az országos választási bizottság tagjai a koszovói szerb kisebbség által lakott településekre látogattak, sérültekről azonban nem érkeztek hírek. A koszovói média beszámolói szerint Zubin Potokban a tiltakozók benyomultak a választási bizottság irodáiba, és ott randalíroztak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái