Előfizetői tartalom

Vallott Bahmut pokláról az amerikai zsoldos: 70%-os veszteségeink vannak

Portfolio
Szabályosan vadásznak az oroszok, élükön a Wagner-csoporttal a „Mozart Group” nevű amerikai zsoldosformációra Bahmut térségében – mondta az alakulat vezetője, Andrew Milburn, nyugalmazott amerikai tengerészgyalogos-ezredes a Newsweeknek. Milburn arról is beszélt, hogy nem túlzás, hogy egyes ukrán alakulatoknak 70% körüli veszteségeik vannak a város körüli harcokban, Bahmut pedig szinte teljesen megsemmisült a harcokban.

Andrew Milburn a háború kezdete óta tréninggel segíti az ukrán haderőt, nemrég azonban Bahmutba érkezett „Mozart Group” nevű amerikai zsoldosbrigádjával. Jelenleg a frontvonal legsúlyosabb harcai Bahmut körül zajlanak. Kapcsolódó cikkünk 2022. 11. 24. Nem várt helyről kapott erősítést Ukrajna: volt amerikai ezredes érkezett a frontra A nyugalmazott amerikai ezredes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés