Előfizetői tartalom

Melyek most az orosz célok az ukrajnai háborúban? – Nyilatkozott a Kreml

Portfolio
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője csütörtökön azt mondta, Moszkva célja az, hogy ellenőrzése alá vegye a négy, az orosz jog szerint annektált ukrán megye – Luhansz, Donyeck, Zaporizzsja, Herszon – teljes területét. Hozzátette, arról nincs szó, hogy más ukrán területeket is Oroszországhoz csatolnának – írja a Reuters.

A négy, illegálisan annektált megyéből egyelőre egyik sincs teljesen orosz kézen, Herszon és Zaporizzsja megyéknek a székhelyét sem ellenőrzik az oroszok. Arra a kérdésre, hogy Moszkva tervez-e más régiókat is Oroszországhoz csatolni, Peszkov azt mondta: Ez nem téma. Legalábbis erre vonatkozó nyilatkozatok nem hangzottak el. Mindazonáltal a területek felszabadítása előtt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés