Előfizetői tartalom

Magyarország egy feltétellel belement az ukrajnai fegyvervásárlást támogató programba, és az orosz szankciós listába is

Portfolio
Minden tagállam, így tehát Magyarország, is támogatta azt, hogy 2 milliárd euróval megnövelje az EU az Európai Békekeret (EPF) összegét, amelyből többek között az Ukrajnának szánt fegyvervásárlásokat is finanszírozza a közösség – jelentette be a mai külügyminiszteri tanácsülés után Josep Borrell uniós külügyi főképviselő. Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszer a magyar kormány támogatásához egy fontos feltételt is bemondott a sajtótájékoztatóján amellett, hogy elárulta: 141 magánszeméllyel és 47 szervezettel bővítik a vagyonbefagyasztással és beutazási tilalommal sújtottak körét az Oroszország elleni kilencedik szankciós körben, miután a magyar kormány több orosz politikai vezetőt is lehúzatott a listáról.

Magáról a kilencedik oroszellenes szankciós csomag ágazati-gazdasági tartalmáról még nem sikerült megállapodni Borrell jelzése szerint, az várhatóan csak a következő napokban történik meg. Ezzel együtt úgy fogalmazott a közel 200 nevet és intézményt tartalmazó új szankciós lista kapcsán, hogy Ez keményen érinti az orosz védelmi ágazatot és az orosz hadsereget. Az orosz...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái