Előfizetői tartalom

Magyarország egy feltétellel belement az ukrajnai fegyvervásárlást támogató programba, és az orosz szankciós listába is

Portfolio
Minden tagállam, így tehát Magyarország, is támogatta azt, hogy 2 milliárd euróval megnövelje az EU az Európai Békekeret (EPF) összegét, amelyből többek között az Ukrajnának szánt fegyvervásárlásokat is finanszírozza a közösség – jelentette be a mai külügyminiszteri tanácsülés után Josep Borrell uniós külügyi főképviselő. Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszer a magyar kormány támogatásához egy fontos feltételt is bemondott a sajtótájékoztatóján amellett, hogy elárulta: 141 magánszeméllyel és 47 szervezettel bővítik a vagyonbefagyasztással és beutazási tilalommal sújtottak körét az Oroszország elleni kilencedik szankciós körben, miután a magyar kormány több orosz politikai vezetőt is lehúzatott a listáról.

Magáról a kilencedik oroszellenes szankciós csomag ágazati-gazdasági tartalmáról még nem sikerült megállapodni Borrell jelzése szerint, az várhatóan csak a következő napokban történik meg. Ezzel együtt úgy fogalmazott a közel 200 nevet és intézményt tartalmazó új szankciós lista kapcsán, hogy Ez keményen érinti az orosz védelmi ágazatot és az orosz hadsereget. Az orosz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés