Előfizetői tartalom

Az ukrajnai rakétaeső napján fogadta el az EU a 9. oroszellenes szankciós csomagot

Portfolio
Hivatalosan is elfogadta az Európai Unió a kilencedik oroszellenes szankciós csomagot, miután minden tagállamtól megkapta erre a szükséges felhatalmazást – derült ki a Tanács oldalán péntek délután megjelent közleményből. Az anyag egyúttal elismeri, hogy az orosz és ukrán mezőgazdasági termékexport megkönnyítése, biztosítása érdekében bizonyos szankciós lazításokról is döntöttek a tagállamok.

Az anyag részletesen bemutatja, hogy milyen területeket érint a csomag, amelyek egyrészt az orosz háborús gépezet hadviselési, védelmi képességeinek megújításának blokkolását célozzák, másrészt új pénzügyi, médiapiaci, szolgáltatási és személyi/céges szankciók tömegét tartalmazzák. Például 168 cég, intézmény ellen vannak benne exportügyi szankciók, emellett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés