Előfizetői tartalom

Meglepő fejlemény: az ukránok megvalósították, amiről a Pentagon csak álmodozott évtizedek óta? 

Portfolio
A Pentagon évtizedeket és dollármilliárdokat szánt arra, hogy egységes, digitális hálózatba kapcsolja különböző fegyvernemeit a modern háborúk követelményeinek megfelelően. Ukrajna most elérte a cél olcsóbb változatát, amelyben megvalósul a légierő, a hírszerzés, vagy épp a tüzérség szoros, valós idejű együttműködése. Az Egyesült Államok most azt tanulmányozza, hogy lehet átültetni a nyugati bürokratikus rendszerekbe Ukrajna innovációs sikerének legfontosabb elemét, az alulról építkező megközelítést – írta meg a Wall Street Journal.

Kijev rögtönzött hálózatán drónok, fegyverek, alakulatok és parancsnoki központok kapcsolódnak egymásba műholdas kommunikáció és egyedi szoftverek segítségével. A rendszer a kezdetektől fogva olyan magas szintű hírszerzést, koordinációt és pontosságot biztosított az ukrán haderőnek, amely lehetővé tette, hogy megállítsák Oroszország hatalmas, de nehézkes hadseregét....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés