Előfizetői tartalom

Lőttek a fegyverszünetnek, nagyon félreértették egymást a kormány és a gerillák

Portfolio
A kolumbiai kormány fölmondta a tűzszünetet az ország legnagyobb gerillacsoportjával, a Nemzeti Felszabadítási Hadsereggel (ELN) – írja a Reuters. Gustavo Petro elnök újévkor jelentett be fegyverszünetet öt fegyveres csoporttal, köztük az ELN-nel, amely nem sokkal később közölte, ők nem állapodtak meg semmilyen fegyvernyugvásban. A kormányzat erre reagálva maga is fölmondta a tűzszünetet.

Az ELN kedden jelentette be, hogy nem tárgyaltak Petro kormányával a kétoldalú tűzszünetről, így nincs ilyen megegyezés. Novemberben ugyan tárgyalások kezdődtek Petro kormánya és az ELN között a venezuelai fővárosban, Caracasban, de ez az ELN szerint csak a napirend megbeszéléséről szólt, és januárban Mexikóban, a tárgyalások második körében is csak erről fognak tárgyalni....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés