Előfizetői tartalom

Hogy áll az ukrán front hétfő reggel? Nézzük az elmúlt napok legfontosabb eseményeit

Portfolio
Az elmúlt napokban egy kicsit megmozdult a frontvonal: az orosz haderő és a Wagner-csoport betört Szoledar településre, ahol most heves utcai harcok zajlanak az ukrán haderő és az oroszok közt. Ukrajna keleti része jelentősen lehűlt, ami döntően befolyásolhatja a harcok menetét. Bahmut városban és Kreminna környéként nem történt lényeges változás a frontvonalakat illetően.

Pénteken betört az orosz haderő Szoledarba. Ez a 10 ezres település Bahmuttól északkeletre található, a Sziverszk felé vezető összekötő útvonal mellett. Elvesztése alapvetően nem jelentene katasztrófát Bahmut védőinek, hiszen elsősorban Kramatorszk és Szlovjanszk felől kapnak utánpótlást, de az ukrán hadvezetés úgy döntött, hogy ellentámadnak. A térségben nem mellesleg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés