Előfizetői tartalom

Katonai elemző: ez állhat Armageddon tábornok leváltása mögött

Portfolio
Az ukrajnai háború kirobbanása óta az egyik legjelentősebb személycserét hajtotta végre Szergej Sojgu védelmi miniszter. A „különleges katonai művelet”, vagyis az ukrajnai háború élére Valerij Geraszimov vezérkari főnök, azaz az orosz fegyveres erők legfőbb katonai vezetője került, az eddigi főparancsnokot, Szergej Szurovikint, alias Armageddon tábornokot a helyettesévé fokozta le Sojgu.

A Reuters összegyűjtött néhány gyors elemzői értékelést a személycseréről. Rob Lee katonai elemző, az amerikai Külpolitikai Kutatóintézet vezető munkatársa Twitter-oldalán osztotta meg gondolatait. Úgy véli, nem azért történt a váltás, mert Szurovikint kudarcosnak tekintették, hanem politikai okok állhatnak a háttérben. Szurovikin ukrajnai egységes parancsnokként nagy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés