Előfizetői tartalom

Megszólalt a WHO a riadalmat okozó variáns elleni küzdelemről: erre volna szükség az alvariánsokkal szemben

MTI
|
Portfolio
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) bírálta szerdán, hogy Kína továbbra is húzódozik az országban tomboló koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hiteles adatok közlésétől, dicsérte viszont az Egyesült Államok "radikális átláthatóságát" az XBB.1.5 alvariáns elleni harcban. A WHO sajnálkozását fejezte ki amiatt is, hogy Kínában nincs szekvenálás, amellyel gyorsan be lehet azonosítani az új alvariánsokat. Ebben Kína nincs egyedül, rengeteg ország a lehető legszükségesebbre csökkentette a tesztek számát.

Ahogyan korábban megírtuk, a WHO szerint bár Kína egyre több adatot oszt meg az országban tomboló koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, a halálozási számokat még mindig jelentősen elferdíti. Az ENSZ egészségügyi szervezete továbbra is meg van győződve arról, hogy a kínai halálesetek száma alulbecsült - jelentette ki Michael Ryan, a WHO veszélyhelyzeti igazgatója genfi sajtótájékoztatóján....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés