Előfizetői tartalom

Új szelek fújnak Brazíliában - Véget érhet a pusztítás?

Portfolio
Luiz Inácio Lula da Silva, Brazília újonnan felesküdött elnöke több módon igyekszik kezelni azt a pusztítást, ami Bolsonaro ideje alatt az Amazonas esőerdejében végbement - írja a Politico.

Luiz Inácio Lula da Silva, akinek a második elnöki ciklusa 20 évvel első beiktatása után kezdődött, megígérte, hogy visszafordítja és véget vet az Amazonasban az erdőirtásnak, amely elődje, Jair Bolsonaro idején látványosan felgyorsult.

A globális éghajlat szabályozásában kulcsfontosságú szerepet játszó esőerdők csaknem kétharmada Brazília határain belül található. Ehhez mérten óriási hatása volt annak, hogy Bolsonaro hivatali ideje alatt az erdőirtás tempója az országban 60 százalékkal növekedett az előző négy évhez képest.

Erre válaszul az EU is elhalasztotta az Argentínát, Brazíliát, Paraguayt és Uruguayt tömörítő Mercosur-csoporttal 2019-re szóló ideiglenes kereskedelmi megállapodás megkötését.

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái