Portfolio signature

Olyan lépésre készül Amerika, ami káoszba döntheti szoros szövetségesük gazdaságát

Portfolio
Megingott az iraki gazdaság, miután az amerikai központi bank elrendelte a dollártranzakciók ellenőrzését az országban, amivel az USA az Iránba irányuló pénzmozgások ellen igyekszik fellépni - írja a Wall Street Journal.

A New York-i székhelyű Fed novemberben kezdte meg az iraki kereskedelmi bankok nemzetközi dollártranzakcióinak szigorúbb ellenőrzését a pénzmosás Iránba és más, súlyos szankciókkal sújtott közel-keleti országokba irányuló illegális dollárutalások visszaszorítása érdekében.

2003 után sokat lazítottak az iraki bankok szabályozásán, és az egymást váltó gyenge kormányok mostanáig halogatták az iraki bankrendszer összhangba hozását a globális pénzátutalási gyakorlatokkal.

Az eljárások életbe lépése óta az iraki napi dollárátutalások legalább 80%-át blokkolták, mert nem volt elegendő információ az utalások rendeltetési helyéről, vagy más hibák merültek fel.

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2 490 forint. Az éves előfizetés díja az év végi akciónk keretében 19990 forint. Ezzel közvetlenül támogathatod a legmagasabb színvonalú gazdasági, üzleti újságírást.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések