Előfizetői tartalom

Egyetlen aljas csel vezethetett oda, hogy áttörte a rettegett Wagner-csoport az ukrajnai frontvonalakat

Portfolio
Nagyon úgy néz ki, hogy az orosz Wagner zsoldosbrigád tagjai egyre nagyobb arányban használják az ukrán haderőtől zsákmányolt egyenruhákat, gyakorlókat támadóműveleteik során. Mindez magyarázat lehet arra, hogy egyes frontszakaszokon miért sikerült hirtelen áttörnie az orosz zsoldosoknak, akiknek az azonosítása így sokkal nehezebb. Mindez természetesen rendkívül kockázatos, etikátlan és valószínűleg sérti a háborút szabályozó nemzetközi törvényeket is, de úgy néz ki, a Wagner-zsoldosok úgy döntöttek, a lehetséges hozam jelentősen meghaladja a lehetséges veszélyeket.

Január közepén elfoglalta az orosz haderő oldalán harcoló Wagner zsoldosbrigád a Bahmut mellett található Szoledárt – a katonai magánvállalat (PMC) tagjai végezték a legkeményebb, legtöbb áldozatot igénylő városi gyalogsági műveleteket, miközben minimális támogatást kaptak csak az orosz reguláris erőktől. A sikeres támadás után Szoledárból több Wagner-zsoldos...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái