Előfizetői tartalom

Titokban olyan segítséget nyújt Amerika Ukrajnának, amely nélkül nagyon másképpen alakulhatott volna a háború

Portfolio
Az Egyesült Államok szállítja a célkoordinátákat az ukrán precíziós rakétatüzérségnek – nyilatkozta számos amerikai és ukrán tisztségviselő a Washington Postnak. Az együttműködés állítólag olyan mértékű, hogy az ukrán haderő egyáltalán nem is használja a HIMARS és M270-es rakétarendszereket amerikai koordináták nélkül. Ezek a rakétarendszerek kulcsfontosságú szerepet játszottak az ukrán haderő viszonylag sikeres őszi ellentámadásában is.

Három magas rangú ukrán és egy magas rangú amerikai vezető név nélkül azt mondta a lapnak, hogy szinte egyáltalán nem is használja az ukrán haderő az Egyesült Államok által szállított M142 HIMARS és hasonló funkciójú, más országok által szállított M270 MLRS-rendszereket anélkül, hogy az Egyesült Államok pontos koordinátákat szállítana nekik azokhoz a célokhoz, melyekre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés