Előfizetői tartalom

Hihetetlen, ami Törökországban folyik – Botrányok egész sorozata követi a katasztrofális földrengést

Portfolio
Törökországban a földrengés áldozatainak száma lassan a 40 000-hez közelít. Két héttel a pusztító földmozgás után egyre inkább körvonalazódni látszanak a társadalomban is a törésvonalak: egyik oldalról emberi sorsok vannak az érintett részeken, másik oldalról lassan elindult a felelősök keresése is, és fontos kérdéssé kezd válni Isztambul helyzete is egy esetleges földrengés kapcsán. Az állam úgy tűnik, sokszor inkább próbálja korlátozni az állampolgárokat és az ellenzéki pártokat, ahelyett, hogy segítene a helyzeten, és sorra kerülnek elő az elmúlt évek téves döntéseivel kapcsolatos, akkor még büszkeségre okot adó kijelentések is.

A török katasztrófavédelem (AFAD) adatai szerint a földrengés 12. napján 38 044-re nőtt a halálos áldozatok száma, a sérültek száma pedig 108 068 a 11. napi frissítés szerint. Az ellenzéki CHP elnöke, Kemal Kılıçdaroğlu megjegyezte, hogy az AFAD-nak voltak olyan előzetes jelentései, amelyek szerint a mostani földrengés előtt 7,5-ös erősségű földrengés lesz ebben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés