Előfizetői tartalom

Saját végzetükbe csalja Ukrajna az oroszokat? – Bahmutnál ismételheti meg magát a történelem

Portfolio
Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) védelmi elemzőintézet vasárnap is közzétette szokásos harctéri jelentését, melyben azt írja, az ukrán erők valószínűleg korlátozott visszavonulást hajtanak végre Kelet-Bahmutból, miközben továbbra is nagy veszteségeket okoznak az orosz erőknek. Az orosz támadás hamarosan kifulladhat, akár sikerül bevenni a várost, akár nem, ez pedig megteremtheti a feltételeket egy sikeres ukrán ellentámadáshoz.

Cseles ukrán visszavonulás Bahmutból? Bár az már látszik, hogy az ukránok taktikai visszavonulást hajtanak végre Bahmutból, az még kérdéses, hogy szándékukban áll-e a Donyeck megyei városból történő teljes kivonulás. Pénteken videófelvételek alapján az ukrán erők fölrobbantottak egy vasúti hidat, ami arra utalhat, hogy valószínűleg visszavonulnak a Bahmutka folyó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés