Előfizetői tartalom

Szivárognak a videók: fejvesztett menekülésbe csapott át az ukrán visszavonulás?

Portfolio
Szaporodnak a közösségi médiában az olyan felvételek, amelyek arra utalnak, hogy az ukrán fegyveres erők Bahmutból történő visszavonulása egyáltalán nem halad zökkenőmenőmentesen. Az oroszpárti Twitter-felhasználók által megosztott felvételek között található gyalogos menekülés és megsemmisülő konvoj is. Az ukrán fegyveres erők és elemzők szerint viszont nincs szó a térségben fejvesztett menekülésről és sietős visszavonulásról, a videókban szereplő esetek elszigeteltek lehetnek.

Az ukrán hadvezetést korábban sokan bírálták amiatt, hogy nem adta fel a szinte semmilyen stratégiai előnnyel nem járó települést, és vonult vissza a sokkal jobban védhető állásaikba, köztük három, szinte erődítménnyé alakított városba (Konsztantinyivka, Szlavjanszk és Kramatorszk). Pénteken kezdtek terjedni a hírek arról, hogy Ukrajna végül úgy döntött, kivonja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés