Előfizetői tartalom

Kormányválsághoz és rendőrségi összecsapásokhoz vezető több százezer fős tüntetések alakultak ki Izraelben

Portfolio
Nehéz helyzetbe került Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök és az által vezetett koalíció, miután a védelmi miniszter váratlan elbocsátása miatt vasárnap éjszaka kormányellenes tömegtüntetések robbantak ki. Miközben Izraelben egyre több szektor áll le a tüntetések miatt, a lakosság megmozdulásokkal igyekszik nyomást gyakorolni a kormányra, hogy állítsa le az igazságszolgáltatás átalakítására vonatkozó, éles vitákat kiváltó terveit.

Egy nappal korábban Yoav Gallant védelmi miniszter egy televízióadás során szólította fel a kormányt arra, hogy állítsa le az igazságszolgáltatási rendszer átalakítását. A nyílt kritika hatására Netanjahu bejelentette, meneszti Yoav Gallant védelmi minisztert, aminek következtében vasárnap este tízezrek özönlöttek az utcákra, hogy tiltakozásukat fejezzék ki a koalíciós kormány intézkedései ellen.

Az információk szerint legalább 700 ezer ember vett részt a tüntetésekben.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés