Előfizetői tartalom

Kiveri a biztosítékot Oroszország: egyenesen a NATO-határ küszöbére viszik a taktikai atomfegyvereket

Portfolio
A minszki orosz nagykövet vasárnap este kijelentette, Oroszország Fehéroroszország nyugati határai közelébe fogja telepíteni taktikai atomfegyvereit. Ezzel a lépéssel Oroszország kifejezetten NATO-tagállamok határai küszöbére telepíti a fegyvereket, ami valószínűleg tovább fokozza Moszkva és a Nyugat szembenállását - írta meg a Reuters.

Vlagyimir Putyin orosz elnök március 26-án, 13 hónappal az orosz-ukrán háború kezdetét követően bejelentette, hogy Oroszország taktikai nukleáris fegyvereket telepít Fehéroroszországba. Korábban Minszk engedélyezte azt is, hogy szövetségese fehérorosz területről indítson offenzívát Ukrajna ellen. A fegyvereket az uniós államunk nyugati határára szállítják. A nukleáris...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés