Előfizetői tartalom

Négy ország, ahol már részben működik a négynapos munkahét

Portfolio
Több ország is van, ahol már aktívan kísérleteznek a 4 napos munkahét bevezetésével. Legutóbb a spanyolországi tapasztalatokról írtunk, de Írország és az Egyesült Királyság is tesztelte már a 4 napos munkahetet. Az első tapasztalatok túlnyomóan pozitívak voltak, a programban részt vevő vállalatok szerint a 4 napos munkahét bevezetésével javult a termelékenység, a munkamorál és a csapatkultúra. Az alkalmazottak oldaláról pedig az emberek azt mondták, hogy a több személyes idő csökkentette a kiégést és növelte az élettel való elégedettségüket - írja a CNBC.

Bár hivatalosan még egyetlen ország sem vezette be teljes mértékben a 4 napos munkahetet, több helyen is tesztelik annak hatásait. Íme négy ország, ahol a 4 napos munkahetet már most is széles körben alkalmazták, vagy jelenleg is tesztelik: Dél-Afrika 28 vállalat több mint 500 alkalmazottja vesz részt Dél-Afrika 4 napos munkahetes tesztelésén, ami márciusban kezdődött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés