Előfizetői tartalom

Drasztikus módszerekhez folyamodtak a polgárháború sújtotta országban

Portfolio
A hétvége során újabb konfliktuszónában robbantak ki fegyveres harcok: a régóta ellenségeskedő szudáni kormányerők, valamint a félkatonai szervezet RSF szembenállása szombaton nyílt összecsapásokba torkollott. A szudáni kormányerők szövetségeseként ténykedő Egyiptom drasztikus megoldásokat léptetett életbe annak érdekében, hogy fegyvereik ne kerüljenek a lázadók kezébe.

A Twitteren több műholdas felvétel is megjelent, melyeken az észak-szudáni Merowe város repülőtere látható. A Nílus partján fekvő kistelepülés repülőterét az egyiptomi légierő is használja. A felvételeken látható az, hogy a kifutón sorakozó egyiptomi MIG-29-es vadászbombázókat a szárazföldi személyzet használhatatlanná tette annak érdekében, hogy az RSF katonái...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés