Előfizetői tartalom

Kibukott Kína és Szaúd-Arábia 1000 milliárd dolláros sötét víziója

Portfolio
Szaúd-Arábia tervei a futurisztikus NEOM városról egy megvalósult sci-fit ígérnek, amely éjjelre kivilágított strandokat, robot komornyikokat, repülő taxikat és Kínából származó megfigyelési technológiát tartalmaz. Miközben a tervváros brosúrái fényűző és modern képet festenek, aggodalmak merülnek fel a titkos adatgyűjtések felhasználásával kapcsolatban, amely a polgárok megfigyelésére és a másként gondolkodók elnyomására szolgálhat.

Mohammed bin Szalmán szaúdi koronaherceg NEOM projektje egy futurisztikus várost hozna létre az ország északnyugati részén, fejlett technológiával, például mesterséges intelligenciával (AI), robotokkal és repülő taxikkal. Egyes szakértők azonban azt állítják, hogy a projekt mögött sötétebb tervek húzódnak meg, többek között fejlett megfigyelési technológiával fokozhatják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés