Előfizetői tartalom

Kreatív fegyverrel állt elő Ukrajna az eheti sufnituning versenyen

Portfolio
A 60-as évek közepén rendszeresített MT-LB páncélozott szállító harcjármű az orosz-ukrán háború kirobbanása óta számtalan alkalommal esett áldozatul különféle megkérdőjelezhető minőségű „harctéri fejlesztéseknek”, úgy tűnik azonban, hogy az ukrán csapatok most egy egész kreatív használati módot találtak az elavult páncélosnak.

A Twitteren nemrég megjelent videón az látható, amint az ukrán fegyveres erők egy 82 mm-es 2B9 Vasziljok automata aknavetőt erősítettek az egyik MT-LB utastere fölé. Bár elsőre meglehetősen furcsán fest az extra fegyverzettel ellátott pszh, ez egyike azon kevés harctéri barkácsmunkának, ami valamelyest életképesnek néz ki. 2B9 Vasilek 82mm automatic mortar mounted to the top...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés