Előfizetői tartalom

Nagyon furcsa megoldást találtak az ukránok a háború egyik legnagyobb problémájára

Portfolio
Az ukrajnai háború egyik jelentős, negatív következménye az, hogy a konfliktus helyszínén fellelhető mezőgazdasági területeket a harcoló felek elaknásították, illetve az összecsapások következtében rengeteg fel nem robbant robbanóanyag található meg a termőföldeken. Harkiv térségében helyi ukrán farmerek egy távirányított traktort építettek, melyet aknamentesítésre használnak.

Többször is írtunk korábban arról, hogy a háború egyik nagy problémája, hogy az orosz invázió miatt az ukrán termőföldek, különösen a frontvonalakhoz közel található területeken, jelentős mennyiségű robbanóanyaggal, aknákkal szennyeződnek, ami jelentősen akadályozza a mezőgazdasági termelést: Kapcsolódó cikkünk 2023. 04. 08. Tényleg szennyezett gabona ömlik Európára?...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés