Előfizetői tartalom

WHO: súlyos a helyzet, kanyaró- és koleravírus kerülhet rossz kezekbe

MTI
Súlyos biológiai veszélyre figyelmeztetett kedden a WHO a harcok sújtotta Szudánban, miután a szemben álló felek egyike ellenőrzése alá vett egy laboratóriumot, ahol a többi között kanyaró- és koleravírust is tárolnak. A WHO szudáni irodájának vezetője, a jelenleg az afrikai országban tartózkodó Nima Szaíd Abíd azt közölte, a technikusok nem tudnak bejutni a közegészségügyi intézet laboratóriumába, hogy biztonságba helyezzék a veszélyes anyagokat.

Videóhívásában Abíd nem közölte, melyik oldal ellenőrzi jelenleg a létesítményt. Mindeközben Jens Laerke, az ENSZ humanitárius ügyek koordinációjáért felelős hivatalának (OCHA) szóvivője arról tájékoztatott, hogy - bár továbbra is elkötelezettek a szudáni nép támogatásában - a harcok által sújtott térségekben csökkentik aktivitásukat. Az összecsapások kezdete...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés