Előfizetői tartalom

Zelenszkij a hágai bíróságon: „mindannyian egy másik Vlagyimirt akarunk látni itt”

Portfolio
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hollandiai útján meglátogatta a Nemzetközi Büntetőbíróságot (ICC), amely nemrég elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin ellen. Az ukrán államfő egy az ICC-től független, háborús bűnökkel foglalkozó bíróság felállítását sürgette, illetve azt, hogy az orosz elnököt állítsák e bíróság elé – írja a Reuters.

Az agresszornak éreznie kell az igazságszolgáltatás hatalmát. Ez a mi történelmi felelősségünk – jelentette ki Zelenszkij. Hozzátette, a háborús bűnökre csak egy teljes jogú bíróság tud megfelelően választ adni. Bár az ICC az ukrán gyermekek deportálása miatt elfogatóparancsot adott ki korábban Putyin ellen, a háborús agresszió bűntetteit illetően nem rendelkezik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés