Előfizetői tartalom

Vallottak az oroszok: súlyos helyzetbe került a hadiipar 

Portfolio
A Verstka portál oknyomozó riporterei az orosz hadiiparban dolgozó alkalmazottakkal készített interjú alapján számoltak be az ország hadiiparának jelenlegi állapotáról. A portálnak nyilatkozó dolgozók szerint folyamatos munkaerő- és alkatrészhiány, a hirdetettnél kevesebb fizetés, és kötelező „önkéntes adományok” jellemzik az orosz iparágat.

A védelmi ipar Oroszországban az egyik legjobban rejtett ágazat – a kiadások és pénzügyi kimutatások titkosítottak, az alkalmazottak ellen pedig akár hazaárulás vádjával indulhat büntetőeljárás, ha beszélni mernek róla. Bár Vlagyimir Putyin a háború kezdete óta rendszeresen követeli, hogy növeljék a fegyvergyártás volumenét az orosz-ukrán háború kiszolgálására...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés