Előfizetői tartalom

Megindultak az orosz atomfegyverek Belaruszba, a Wagner elhagyja Bahmutot – Háborús híreink pénteken

Portfolio
Megkezdődött a taktikai atomfegyverek átszállítása Oroszországból Belaruszba – jelentette be csütörtökön Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök. A Wagner zsoldoscsoport eközben megkezdte a kivonulást Bahmut városából. Az Egyesült Államok vizsgálatot indított az ukránbarát egységek hétfői belgorodi behatolása nyomán, melynek során felvételek szerint a fegyveresen amerikai katonai járműveket is használtak. Mark Milley vezérkari főnök nem tudta biztosan megmondani, hogy amerikai fegyverszállítmányok is voltak-e az Oroszországba betörő egységeknél, de hangsúlyozta, Washington felszólította Ukrajnát, ne használjanak amerikai fegyvereket Oroszország elleni közvetlen támadásnál. Az amerikai titkosszolgálat szerint ukrán egységek állhattak a május 3-i, Kreml elleni dróntámadás mögött, de Volodimir Zelenszkij vélhetően nem volt informálva előre az incidensről.

2023. május 26. 21:06 Megosztás Aggódik az EU: „amit Oroszország csinál, az extrém veszélyes eszkaláció” Extrém veszélyes eszkalációnak nevezte Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője azt, hogy Oroszország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés