Előfizetői tartalom

Megjött a figyelmeztetés: rohamosan nőhet a katonai feszültség a világ egyik legforróbb térségében

Portfolio
Tajvan védelmi minisztériuma figyelmeztetést adott ki a katonai feszültség lehetséges "hirtelen növekedésére", miután a kínai hadsereg vadászgépei ismét átlépték a Tajvani-szoros középvonalát. A minisztérium arról számolt be, hogy kedd reggel 12 kínai katonai repülőgépet észleltek a légvédelmi azonosító zónában (ADIZ), amelyek közül hét átlépte a középvonalat. Tajvan három éve panaszkodik a Peking által gyakorolt fokozott katonai nyomás miatt - írja a Reuters.

Tajvan védelmi minisztériuma aggodalmát fejezte ki a katonai feszültségek esetleges fokozódása miatt a közelmúltbeli kínai katonai tevékenységeket követően. Ezek során vadászgépek is átlépték a Tajvani-szoros érzékeny középvonalát. Tajvan az elmúlt három évben nyugtalanságáról számolt be Peking fokozódó katonai nyomása miatt. A feszültség forrása szerintük az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés